Папа Франциск заяви, че вижда лицемерие в критиките срещу решението да

...
Папа Франциск заяви, че вижда лицемерие в критиките срещу решението да
Коментари Харесай

Папата за критиците на еднополовите бракове: Това е лицемерие

Папа Франциск съобщи, че вижда  " двуличие " в рецензиите против решението да разреши на свещениците да благославят еднополовите двойки, съобщава " Ройтерс ". Днешното му изявление бе евентуално най-силно дефинираната му отбрана на този ход.

Благословиите на ЛГБТ двойки бяха позволени предишния месец от документ на Ватикана, наименуван Fiducia Supplicans. Решението обаче срещна значителна опозиция в Католическата черква, изключително от страна на африканските епископи.

" Никой не се скандализира, в случай че дам благословията си на предприемач, който може би експлоатира хора, а това е доста тежък грях. Но е скандално, в случай че я дам на педераст ", уточни папата и добави:  " Това е двуличие ".

Франциск, който изрече добилите популярност думи  " Кой съм аз, за ​​да осъждам? "  на въпрос за хомосексуалността при започване на своето папство, дефинира като своя задача насърчаването на по-гостоприемна и по-малко осъждаща католическа черква.

Консерваторите се притесняват, че това рискува да подкопае моралните учения на Църквата.

Франциск защити Fiducia Supplicans на няколко пъти, но призна отпора против документа и посочи, че благословиите не се равняват на публично утвърждение от Църквата за еднополови съюзи.

" Когато една двойка пристигна непринудено, с цел да изиска благословия, не се благославя съюзът, а единствено хората, които дружно са я поискали. Не съюза, а хората ", акцентира Франциск на 26 януари.

Църквата учи, че еднополовият секс е неверен и непорядъчен и хората с влечения към същия пол би трябвало да се пробват да бъдат целомъдрени.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР